Windyspot


Tabellen listar vindprognoser för olika surfspots runtom i Sverige. Du ställer markörerna i vilken vindstyrka du vill köra i, sedan klickar du på surf. Om vindstyrkan och vindriktningen stämmer för spoten så blir det grön ruta. Om vindriktningen är tveksam blir det gult (t.ex. risk för byiga vindar). Om vinden är för svag eller fel riktning blir det rött.


Exempel: Jag har en 12:a och kan tänka mig att köra i 7-11 m/s. Enligt prognosen så kommer det att blåsa 8 m/s rakt västlig vind i Apelviken (väststrand). Alltså kommer tabellen att visa grön ruta. Om det istället blåser ostligt (frånlandsvind) så visar tabellen rött istället.


Jag tröttnade på att sitta o kolla på vädersidor hela morgonen för att se var det går att surfa. Denna sida är till dig för att du snabbt ska kunna se var du kan få det bästa surfet till helgen. Därför kombinerade vi vindprognoser ifrån YR.no och information om i vilken riktning som det funkar att surfa på respektive spot. Informationen är 6 timmars prognoser uppdelade i Förmiddag(FM), Eftermiddag(EM) och Kväll(KV). Väderprognosen är för närmaste möjliga plats och är så klart inte bättre än Yrs egna prognoser. Sidan uppdateras varje halvtimma. Vill du ha mer information om vädret så kan du klicka på länken till Yr. Jag rekommenderar starkt att du kollar vädret mer noggrant innan du åker ut, t.ex. regn, åska etc.


Vilka vindriktningar som är ok för respektive spot är baserat på spotguider, geografin för platsen och egen erfarenhet, D.v.s. fel förekommer!


Hör gärna av dig om du har förslag på ändringar, vägbeskrivning m.m. Om du har förslag på en ny spot så ange:

  • Bra vindriktning (grön)
  • Tveksam vindriktning (gul)
Ange i 16 vädersträck t.ex n,nno,no,ono,o osv.


Sidan är gjord av Tor och Hans Klingberg. Surfa på!